Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Verstappnova mati je edina ženska, ki bi nekoč lahko uspela v Formuli 1
Formula 1
Verstappnova mati je edina ženska, ki bi nekoč lahko uspela v Formuli 1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.05.2023 01:58

Eddie Jordan in David Coulthard sta spregovorila o vprašanju žensk dirkačic v Formuli 1. Coulthard je prepričan, da trenutek, ko bo na startni črti stalo tudi dekle, ni več daleč, Jordan pa je opozoril na nekdanjo dirkačico, ki bi lahko bila izvrstna, danes pa jo poznamo v povsem drugi vlogi.

Urša Prosenjak HB Press

Pred nekaj tedni se je uradno začela sezona nove dirkaške serije F1 Academy, v kateri tekmujejo izključno ženske in je bolj ali manj nadomestila Serijo W, ki je lansko sezono predčasno zaključila zaradi finančnih težav. A čeprav se zdi, da vse pristojne organizacije in motošport na splošno podpirajo prisotnost žensk, pa se stvari premikajo zelo počasi. Ženska serija je medijsko drastično manj podprta, kar posledično pomeni tudi manj zanimanja javnosti, to pa vodi znatno manjše zanimanje sponzorjev. Predsednica F1 Academy Susie Wolff je prepričana, da v Formuli 1 še vsaj 10 let ne bo ženske. A vsi se ne strinjajo z njo.

»Mislim, da bo v najkasneje v naslednjem desetletju, če ne že prej, izvrstna dirkačica tekmovala v Formuli 1. Gre le za do, da bo sposobna ustvariti svoje priložnosti in razviti svoje spretnosti na enak način kot Lewis Hamilton in Verstappen,« razmišlja Coulthard.

Jordan pa je pobrskal po spominu in našel nekdanjo dirkačico, ki bi lahko imela v svojem času odlično kariero v Formuli 1. »Edina ženska, ki bi to lahko dosegla v mojem času, je bila Maxova mama. Bila je resno in neverjetno hitro dekle, ki bi se po mojem mnenju brez težav uvrstila v Fomulo 1. Vendar ni imela za sabo podpornega mehanizma.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto