Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Samorogi proti robotskim taksijem
Iznajdljivost
Samorogi proti robotskim taksijem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.07.2023 08:40

Prebivalci San Francisco so se na izviren način uprli storitvi robotskih taksijev podjetij Cruise in Waymo v njihovem mestu.

Urša Prosenjak

Meščani kalifornijskega mesta so se povezali v iniciativo Week of Cone, ki združuje aktiviste, ki postavljajo prometne stožce na pokrove motorjev avtonomnih vozil, ki ne prevažajo potnikov. Njihovo početje je ovekovečeno tudi na videoposnetkih na družabnih omrežjih.

Protest so izvedli pred prihajajočim sestankom kalifornijske komisije za javne službe 13. julija, na katerem naj bi komisija glasovala o širitvi podjetij Cruise in Waymo v mestu. Ta sprememba bi podjetjema omogočila zaračunavanje vozovnic za popolnoma avtonomne vožnje z robotaksijem po mestu 24 ur na dan. Po trenutni licenci Cruise lahko ponuja storitve robotaksija samo od 22.00 do 6.00 na območjih z omejenim dostopom, medtem ko licenca, ki jo ima Waymo, zahteva prisotnost varnostnega voznika. Obe podjetji lahko ponujata brezplačno storitev brez voznika.

Aktivisti med razlogi za protest navajajo incidente samovozečih vozil, ki blokirajo javni prevoz, motijo ​​reševalne službe in nekateri celo povozijo hišne ljubljenčke. Proti širjenju robotskih taksijev so protestirale tudi skupine taksistov, kot sta San Francisco Taxi Workers Alliance in Alliance for Independent Workers. Stožci na robotaksijih vozila začasno onemogočijo, ker jim senzorji preprečijo premikanje z oviro na pokrovu motorja.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto