Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Hyundai spreminja svoj odnos do žensk
Enakopravnost spolov
Hyundai spreminja svoj odnos do žensk
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.07.2023 01:26

Hyundai je v svojih južnokorejskih obratih naposled na delovnih mestih tehnikov zaposlil tudi ženske. Do premika v politiki zaposlovanja je prišlo zaradi pozivov sindikata k izboljšanju enakosti spolov.

Urša Prosenjak

Ob zadnjem valu zaposlovanja je Hyundai zaposlil 200 novih tehnikov, med njimi pa je bilo šest žensk. Sicer to niso prve ženske v zgodovini, ki so se zaposlile na tovrstnih delovnih mestih v južnokorejskih Hyundaievih obratih, je pa tokrat prvič proizvajalec prijavni proces odprl tudi ženskam.

Po navedbah podjetja ženske zdaj predstavljajo dva odstotka Hyundaievih 28.000 tehnikov v državi. Prej so ženske, ki so delale kot tehniki v Hyundaijevih obratih, najemali izključno podizvajalci kot začasno zaposlene, preden so postale stalne delavke.

Nove zaposlitve so izvedli kot del prve javne akcije zaposlovanja v Južni Koreji v desetletju in po tem, ko so se soočili s pritiskom tako sindikatov kot aktivistov, da bi zaposlili več žensk. Čeprav je žensk le šest od 200 zaposlenih v tem valu, v sindikatu pričakujejo, da se bo podjetju kmalu pridružilo več žensk, saj namerava Hyundai dodati skupno 500 novih delovnih mest tehnikov.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto