Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ali ženske res slabše parkirajo?
Raziskava
Ali ženske res slabše parkirajo?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.08.2023 19:12

Moški tradicionalno veljajo za boljše voznike od žensk. Pri parkiranju se javno mnenje še bolj preveša v stran moških. Pa je v tem kaj resnice? Ali ženske res toliko slabše parkirajo?

Urša Prosenjak

Zavarovalnica Forbes Advisor je hipotezo preverila z raziskavo med 2000 britanskimi voznicami in vozniki, ki je pokazala presenetljive rezultate in ugotovila, da imajo moški veliko več težav s parkiranjem kot ženske.

Vsak peti voznik, natančneje 21 odstotkov voznikov, je bilo lani udeleženih v manjšem trčenju med parkiranjem. Voznic, ki so lani pri parkiranju trčile avto, je bilo le 14 odstotkov. Zavarovalnica sicer kot trk šteje nalet v druga vozila, stopnice, stene in ograje.

Kar 16 odstotkov moških je v preteklem letu med parkiranjem do štirikrat udarilo v drug avto ali stoječ predmet, v primerjavi s samo osmimi odstotki žensk. Vseeno pa so statistični podatki premalo, da bi presegli predsodke. Več kot polovica moških, kar 53 odstotkov, samih sebe ocenjuje kot spretne voznike, ki nimajo težav s parkiranjem, enako pa o sebi misli le 37 odstotkov žensk.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto