Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Jagode in paradižnik iz Toyotine tovarne
Zelene rešitve
Jagode in paradižnik iz Toyotine tovarne
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.08.2023 01:08

Toyota prideluje jagode in paradižnik, ki jih nato brezplačno streže v svojih okrepčevalnicah.

Urša Prosenjak

Mnogo proizvajalcev avtomobilov v prehod na proizvodnjo električnih vozil vključijo tudi različne druge pobude za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, kot je na primer uporaba obnovljivih virov energije ter uporaba recikliranih materialov za proizvodnjo določenih komponent. Dve Toyotini tovarni sta ubrali drugačen ekološki pristop. Z uporabo odpadne toplote in CO2 gojita jagode in češnjev paradižnik.

Jagode in paradižnik iz Toyotine tovarne

Pri Toyoti se zavedajo negativnih učinkov odvečne toplote in ogljikovega dioksida na okolje. Aprila 2022 so kmetje japonskemu avtomobilskemu proizvajalcu pomagali postaviti poskusni rastlinjak za gojenje jagod v tovarni Kamigo, kjer poteka proizvodnja motorjev za Toyoto Crown in nekatere modele Lexus. Paradižnik pridelujejo v tovarni Mioči.

Jagode in paradižnik iz Toyotine tovarne

Zahvaljujoč zasnovi drsnih sadilnikov lahko Toyota doseže 1,5-krat večji pridelek v primerjavi z nasadi podobne velikosti. Ta zasnova zmanjšuje izgubljeni prostor za neuporabljene vrste med sadikami. Sistem omogoča kultivatorjem, da ustvarijo hodnike, kjer je to potrebno, kar poveča razpoložljivi prostor.

Jagode in paradižnik iz Toyotine tovarne

Toyota pa s tem projektom obstoječim pridelovalcem ne predstavlja ekonomske konkurence. Jagode in paradižnike, ki jih pridelajo, ponujajo brezplačno v okrepčevalnicah. Toyota namreč želi uporabiti svoje strokovno znanje in izkušnje ter tako pomagati zgraditi učinkovite kmetijske sisteme. Pri gojenju pridelkov uporabljajo tehnologijo rožnatih LED diod.

Jagode in paradižnik iz Toyotine tovarne

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto