Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nova italijanska članica žirije
WWCOTY
Nova italijanska članica žirije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.09.2023 00:38

Žiriji WWCOTY se je pridružila italijanska novinarka Monica Secondino, ustanoviteljica portala Donne in Auto in avtorica člankov za Il Fatto Quotidiano, Auto in Motor 1 Italia. Žirija tako zdaj šteje 72 članic iz 49 držav na petih celinah.

Urša Prosenjak

Poklicno življenje Monice Secondino se je v novo smer obrnilo leta 2015. Tistega leta je kot sovoznica sodelovala na dirki Mille Miglia z Lancio Aurelio B20 iz leta 1951, ki jo je vozil Cesare Fiorio, nekdanji športni direktor ekip Formule 1 Ferrari, Ligier in Minardi v devetdesetih letih in vodja ekipe Lancia v svetovnem prvenstvu v reliju v letih 1970-80. Izkušnje, preživete na Mille Miglia, in družinsko okolje, zaznamovano z avtomobilsko strastjo, so prispevali k njeni odločitvi, da se je leta 2017 popolnoma posvetila avtomobilskemu novinarstvu.

Istega leta je ustanovila medij donneinauto.it. »Želim, da se ženska perspektiva še naprej pojavlja v sektorju in želim opogumiti tudi druge ženske, da dajo prosto pot svoji strasti do avtomobilov. Prav tako želim prispevati k razbijanju klišejev o ženskah in avtih ter prenesti izjemno moč Italijank.«

Monica Secondino, diplomantka univerze Bocconi v Milanu, je strokovnjakinja za finančne instrumente in že 29 let dela v svetu visokih financ, kjer se ukvarja z upravljanjem premoženja na mednarodnih trgih. Sektor, ki se je šele pred kratkim začel ukvarjati z vprašanji trajnosti in vključevanja, tako kot avtomobilski. Trenutno piše o ekonomskih temah, povezanih z avtomobilskim sektorjem, in opravlja testne vožnje za Il Fatto Quotidiano, enega najbolj branih italijanskih časopisov,  Auto.it, vodilno avtomobilistično revijo in Motor1.it, prvo globalno avtomobilsko publikacijo, ki je na voljo v različnih jezikih.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto