Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Egipt je 50. država v žiriji
WWCOTY
Egipt je 50. država v žiriji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.09.2023 00:29

Egipčanska novinarka Shahinaz Hussein je najnovejša članica žirije Women's World Car of the Year, ki jo zdaj sestavlja 73 žirantk iz 50 držav. WWCOTY je edina mednarodna žirija na svetu, ki jo sestavljajo izključno ženske, vse pa so strokovnjakinje s področja avtomobilske industrije.

Urša Prosenjak

Shahinaz Hussein vodi projekt Girl Behind the Wheel, pobudo, ki na področju avtomobilizma v Egiptu daje poudarek ženskam. O avtomobilizmu je začela pisati leta 2004 za časopis Akhbar el-Yom. Kasneje je delala za različne druge medije, med njimi so Motortime Newspaper, časopisa El Shorouk in Al-Masry Al-Youm ter spletno stran shift-eg.com.

Ko se je pred 19 leti podala na karierno pot avtomobilistične novinarke je doživela presenečen odziv v domovini, saj je bilo za marsikoga nedoumljivo, da ženska piše o avtomobilih. »Obožujem svoje delo, rada ustvarjam vsebine o novih avtomobilih, rada jih vozim in preizkušam ter predstavljam svoje mnenje o njih. Z zanimanjem spremljam tudi Formulo 1 in vse povezano z motociklizmom,« je povedala.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto