Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Žena najela avto, mož pa ga je razbil
Lamborghini
Žena najela avto, mož pa ga je razbil
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.09.2023 02:38

Kljub še vedno močno prisotnemu prepričanju, da so zmogljivi avtomobili domena moških in da jih ni varno dati v roke ženskam, se je v Nemčiji zgodilo ravno nasprotno.

Urša Prosenjak

32-letnika je žena za rojstni dan presenetila z velikodušnim darilom. Za uro in pol je najela Lamborghini Huracan LP 580, kar jo je stalo dobrih 100 evrov, moža pa nadvse razveselilo, vendar veselje ni trajalo dolgo. Že kmalu je slavljenec trčil v drevo ob cesti in uničil luksuzno vozilo.

Dogodek se je pripetil že leta 2018, a vse do letos ni dobil epiloga. Sodišče v Dresdnu mora namreč razsoditi, kdo naj poravna škodo v višini 135.263 evrov.

Podjetju, kjer je žena najela vozilo, po trčenju zavarovalnica ni želela povrniti škode. Kot razlog so navedli, da je voznik vozil neprevidno in očitno prehitro. A med vožnjo obdarovanec ni bil sam v avtu. Spremljal ga je uslužbenec podjetja, ki je tudi pričal na sodišču.

»Bilo je že temno in deževalo je, gospod pa je prehiteval dve vozili, izgubil nadzor nad vozilom in trčil v drevo,« je povedal sopotnik, ki si je v nesreči poškodoval roko. Rekel je še, da je voznik vozil s hitrostjo okoli 170 km/h.

Vendar pa voznik to zanika in za vse krivi sopotnika. »Aktiviral je športni način, kar pomeni, da varnostni sistemi pomoči pri vožnji sploh niso delovali,« je pojasnil voznik, ki je bil po nesreči kaznovan le zaradi povzročitve telesnih poškodb, ne pa tudi zaradi prehitre vožnje. Okrožno sodišče v Leipzigu je v prvostopenjski sodbi zavrnilo odškodninski zahtevek, ki ga je vložila avtohiša.

Višje sodišče je letos avgusta primer še enkrat preučilo in tožbo podjetja proti vozniku zavrnilo. Pojasnili so, da je bila pogodba o najemu sklenjega oktobra 2018, istega dne pa je bil avto vrnjen kot popolnoma uničen. Odškodninski zahtevek je bil vložen šele decembra 2019, vendar odškodninski zahtevki iz najemnih pogodb zastarajo po šestih mesecih.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto