Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Električna kitara, ki jo je navdihnil avto
Unikat
Električna kitara, ki jo je navdihnil avto
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.10.2023 01:55

McLaren Speedtail je dobil novo inkarnacijo, tokrat kot glasbilo, izdelano v sodelovanju z Deanom Gordonom, izdelovalcem glasbil iz Miamija.

Urša Prosenjak

McLaren Speedtail je izdelan kot tekmec prestižnim hiperšportnikom, kot je Bugatti Chiron. To je navdihnilo Gordona, da je na tej podlagi zasnoval svojo po meri izdelano, unikatno kitaro, predstavljeno na razstavi National Association of Music Merchants leta 2023.

Tako kot prototip nosi tudi kitara odtenek Saragon Quartz, za katerega pravijo, da je bleščeč odtenek šampanjca. Notranjost Oxblood Red v avtu je mogoče videti tudi v odprtinah kitare, skupaj z obrobami iz ogljikovih vlaken na hrbtni plošči.

Kitara je narejena iz več žlahtnih materialov, kot je lahek jelšev les za ohišje, prvovrstni javor za vrat, najdemo pa tudi letalski aluminij in ebenovino.

Slog dizajna je podoben vrhunskim McLarnovim avtomobilom kot sta Speedtail in Senna.

»Ker je McLaren sinonim za vrhunsko oblikovanje in premikanje meja, je bil to logična izbira navdiha za mojo linijo kitar,« je dejal Dean Gordon. »Te kitare so moja umetniška vadba, pri kateri ne poskušam le narediti najboljšega možnega igranja in zvoka kitar, ampak jim dati umetniški pečat, ki presega to, kar počnem običajno. Speedtail je bila popolna muza.«

Čeprav obstaja samo ena kitara, ki jo je navdihnil Speedtail, pa je McLaren izdelal 106 primerkov hiperšportnika, ki je najhitrejši McLarnov avto doslej.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto