Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Z robotskimi pajki nad nepravilno parkirane avtomobile
Parkiranje
Z robotskimi pajki nad nepravilno parkirane avtomobile
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.10.2023 00:21

Rešitev za težave z nepravilno parkiranimi vozili je odvoz ali po domače pajek, ki pa ima določene omejitve. Francosko podjetje je razvilo način, ki del teh omejitev odpravlja.

Urša Prosenjak

Klasičen pajek potrebuje dovolj prostora, da lahko natovori in odpelje napačno parkirane avtomobile. Francosko podjetje Multitract pa redarskim službam ponuja avtomatizirano napravo, ki lahko to nalogo opravi tudi na majhnem prostoru.

Gre za vozilo z gosenicami in posebej prilagojeno rampo, ki omogoča dvig vozila od spodaj in lažje manevriranje na končno pozicijo. Naprava niti ni novost, obstajala naj bi že deset let, v zadnjem času pa ga vse pogosteje uporabljajo britanske redarske službe. Sistem je uporaben predvsem v javnih garažah, kjer zaradi višine ni možno dvigniti avtomobila s klasičnim dvigalom. Robotski sistem dvigne vozilo s površine in ga prepelje do vlačilca, kjer se naloži skupaj z vozilom.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto