Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sladko življenje Mediterana
Fiat 500x Sport
Sladko življenje Mediterana
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.11.2023 15:00

Fiat 500 našo generacijo, ki smo odraščali v 80-ih, še vedno navdaja z nostalgijo, čeprav je le bežno v sorodstvu z nekdanjo Zastavo 750 ali po domače Fičkom. Nostalgičen duh pa ga spremlja tudi na apeninskem polotoku, kjer je ob svojem prihodu simboliziral poseben življenjski slog, ki se ga je prijelo ime dolce vita.

Urša Prosenjak

V duhu današnjega časa in vse večje priljubljenosti križancev je tudi mali Italijanček dobil terensko različico, ki jo označuje črka X v imenu. Model je na trgu prisoten že skoraj desetletje, a je doživel dve posodobitvi, ki ga ohranjata v koraku s časom. Pričujoči primerek se ponaša s paketom opreme Sport, ki poleg detajlov notranjosti in zunanjosti pomeni še večja kolesa in centimeter nižje podvozje, gre pa za različico Dolcevita, ki mu dodaja platneno streho in živahno modro barvo Italia.

Sladko življenje Mediterana

Potniška kabina je dokaj minimalistična, ročica menjalnika deluje precej retro, izstopa pa zanimiv dvojni predal na sopotnikovi strani armaturne plošče. Merilniki so pregledni, prav tako digitalni zaslon za volanom, pod zaslonom infotainmenta pa so fizični gumbi za uravnavanje temperature. Pod njimi sta še dva USB vhoda za povezovanje in polnjenje mobilnih telefonov. Prostornost je glede na dimenzije avtomobila kar pohvalna, ni je pa ravno v izobilju.

Sladko življenje Mediterana

Posebnost tega avtomobila je platnena streha z avtomatskim odpiranjem, ki je sicer simpatičen dodatek in zlahka si predstavljam poletno potepanje z vetrom v laseh po mediteranskih mestecih, v praksi in v jesenskih mesecih pod Alpami pa nima zelo uporabne vrednosti, njena slaba lastnost je tudi slaba zvočna izolacija, mu pa doda določeno estetsko vrednost in značaj.

Sladko življenje Mediterana

Za pogon je zadolžen litrski trivaljnik povezan z ročnim menjalnikom, ki sicer ne ponuja posebnih presežkov, je pa zadovoljivo živahen in predvsem varčen, poraba je znašala dobrib 5 litrov na 100 kilometrov. Malčkovo domače okolje, kjer se najbolje počuti, je mesto, kjer je izjemno okreten, v pomoč so tudi številni asistenčni sistemi, čeprav bi vzvratna kamera lahko imela višjo ločljivost.

Sladko življenje Mediterana

Mali Fiat 500x je prikupen avto in z njim bo voznica nedvomno izstopala tako sredi Ljubljane kot tudi na italijanski rivieri, zanj pa bo morala odšteti okoli 24 tisočakov, cena pa se lahko z različnimi popusti še nekoliko zniža.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto