Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Novice
Sodelovanje27.09.2023
Čevlji z navdihom legendarnih terenskih vozil
Jeep je v sodelovanju z blagovno znamko pohodniške obutve Merrell ustvaril omejeno izdajo pohodniških čevljev, zgrajenih na legendarni dediščini obeh ikon.
Alternativa skiroju22.09.2023
Honda vstopa v segment mikromobilnosti
V poplavi novih rešitev mikromobilnosti bo čez dober mesec svoje prevozno sredstvo za mestna središča predstavila tudi Honda.
Tesla Cybertruck20.09.2023
Premaz proti praskam?
Elon Musk je razkril, da bo eden izmed Teslinih dolgo pričakovanih modelov vključeval tudi funkcijo, ki bo razveselila mnoge stereotipne voznice in njihove živčne može.
Jubilej17.09.2023
Najbolj Bondovski avto praznuje 60. rojstni dan
Aston Martin DB5, filmoljubom poznan predvsem po vragolijah, ki jih je uganjal z Jamesom Bondom za volanom, bo ta mesec dopolnil 60 let. Leta se mu ne poznajo, še vedno je lepotec, za katerim se obračajo mnogi.
Lamborghini16.09.2023
Žena najela avto, mož pa ga je razbil
Kljub še vedno močno prisotnemu prepričanju, da so zmogljivi avtomobili domena moških in da jih ni varno dati v roke ženskam, se je v Nemčiji zgodilo ravno nasprotno.
Predog evropske poslanke14.09.2023
Posebno dovoljenje za vožnjo terencev
Vožnja terenca se nekoliko razlikuje od vožnje kombilimuzine, karavana in nekaterih drugih segmentov, zato je ena izmed evopskih poslank predlagala uvedbo novih vozniških dovljenj, ki bi jih morali pridobiti vozniki terencev.
Raziskava08.09.2023
Električni avto preveč ženstven za pravega moškega?
Če smo mislili, da so časi, ko so se avtomobili delili na ženske in moške modele, minili, smo se motili. Mestni malčki morda res ne veljajo več za dekliške avtomobilčke in terenci že zdavnaj niso več samo domena moških, obstaja pa segment vozil, ki ga del moških vidi kot premalo možatega.
WWCOTY07.09.2023
Egipt je 50. država v žiriji
Egipčanska novinarka Shahinaz Hussein je najnovejša članica žirije Women's World Car of the Year, ki jo zdaj sestavlja 73 žirantk iz 50 držav. WWCOTY je edina mednarodna žirija na svetu, ki jo sestavljajo izključno ženske, vse pa so strokovnjakinje s področja avtomobilske industrije.
Velika Britanija04.09.2023
Mavrični Bentley proti diskriminaciji
Bentley je pred nedavnim podprl dogodek Manchester Pride z edinstveno poslikanim Bentleyjem Continental GTC.
Predelava02.09.2023
Rolls-Royce Sophie Loren odslej na elektriko
Najnovejši projekt ekipe avtomobilskih inženirjev britanskega podjetja Lunaz je predelava avtomobilske klasike, ki je nekoč prevažala hollywoodsko divo, v popolnoma električno mojstrovino.
WWCOTY01.09.2023
Nova italijanska članica žirije
Žiriji WWCOTY se je pridružila italijanska novinarka Monica Secondino, ustanoviteljica portala Donne in Auto in avtorica člankov za Il Fatto Quotidiano, Auto in Motor 1 Italia. Žirija tako zdaj šteje 72 članic iz 49 držav na petih celinah.
Renault30.08.2023
Katarina Čas za volanom novega Australa
Katarina Čas, slovenska igralka, ki se je uveljavila tudi na mednarodnih filmskih platnih in malih zaslonih, bo eno leto dogodivščine delila z novim avtomobilom. Njen štirikolesni sopotnik je postal Renaul Austral.
Zelene rešitve27.08.2023
Jagode in paradižnik iz Toyotine tovarne
Toyota prideluje jagode in paradižnik, ki jih nato brezplačno streže v svojih okrepčevalnicah.
Raziskava23.08.2023
Ali ženske res slabše parkirajo?
Moški tradicionalno veljajo za boljše voznike od žensk. Pri parkiranju se javno mnenje še bolj preveša v stran moških. Pa je v tem kaj resnice? Ali ženske res toliko slabše parkirajo?
Prvi prometni znak15.08.2023
Izgon v Brazilijo zaradi izsiljevanja prednosti
Prometne znake ponavadi povezujemo s sodobnim prometom, vendar pa so se pojavili že precej pred avtomobili. Eden izmed prvih stoji še danes, postavljen pa je bil v 17. stoletju.
Luksuzni avtomobili11.08.2023
Na Kitajskem kupijo ženske več Ferrarijev kot kjerkoli drugje
Kitajska je postala prva država na svetu, kjer ženske kupijo več kot četrtino prodanih Ferrarijev.
Zanimivosti09.08.2023
S soljo nad poletne tegobe
Kljub trenutnim jesenskim temperaturam se še spominjamo lanske pripeke, ki je močno poškodovala prometno infrastrukturo v Veliki Britaniji, kjer ceste niso narejene za prenašanje temperatur nad 27 stopinj Celzija. Iznajdljivi Nizozemci pa so takšne težave preprečili z isto sestavino, ki pomaga premagovati zimske težave – s soljo.
Raziskava01.08.2023
Kako bi bilo, če bi vozile le ženske?
Predsodki do žensk za volanom so še vedno močno prisotni, pogosto se voznicam očita, da so na cesti nerodne, nespretne in s tem tudi nevarne. Britanska raziskava je zato poskušala ugotoviti, kakšen bi bil svet, če bi vozile le ženske.
Promet30.07.2023
S kamerami nad voznike, ki ne ustavijo popolnoma
Čeprav vozniki vemo, da je potrebno pri znaku stop popolnoma ustaviti, pa marsikdo le upočasni, pogleda in pelje. V Španiji so se odločili takšnemu ravnanju napraviti konec s pomočjo tehnologije.
WWCOTY26.07.2023
Nova članica iz avtomobilskega mesta
Žiriji WWCOTY se je pridružila Tanya Gazdik, avtomobilistična novinarka iz ZDA. Žirija tako zdaj šteje 71 članic iz 49 držav.
Sodelovanje24.07.2023
Igor Mikič za volanom Fiata 500
Igor Mikič bo za volanom Fiata 500 s serijo filmov razbijal stereotipe, ki se držijo kultnega italijanskega mestnega malčka.
Izziv18.07.2023
Ujemite Levčka!
Pozorni opazovalci bodo lahko v naši bližini ujeli in fotografirali zamaskiranega Levčka E-3008 in se potegovali za nagrado.
Enakopravnost spolov17.07.2023
Hyundai spreminja svoj odnos do žensk
Hyundai je v svojih južnokorejskih obratih naposled na delovnih mestih tehnikov zaposlil tudi ženske. Do premika v politiki zaposlovanja je prišlo zaradi pozivov sindikata k izboljšanju enakosti spolov.
WWCOTY12.07.2023
Nova moč s Poljske
Žiriji WWCOTY se je pridružila poljska novinarka Katarzyna Dziewicka. Z njenim imenovanjem je žirija dosegla 70 članic iz 49 držav.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto