Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Novice
Takšno opozorilno nalepko bi potreboval voznik Nissana Altime, ki je – skupaj z za njim vozečim tovornjakom – dokazal pomembnost varnostne razdalje.
Novi časi zahtevajo nova pravila. V prometu pa to pomeni nove prometne predpise in znake.
Stara celina se ponaša s precejšnjim številom daljših predorov, med drugim je v Evropi tudi najdaljši cestni predor na svetu.
Na doseg električnih vozil močno vplivajo zunanje temperature in vremenski pogoji. Raziskava je razkrila, v katerih mestih na svetu bomo z enim polnjenjem prevozili največ, v katerih pa bomo morali polnilnico obiskati večkrat.
Prometni znaki se z razvojem prometa spreminjajo, na nekatere njihove posebnosti pa vpliva tudi dežela, v kateri so postavljeni. Na Nizozemskem lahko na prometnih znakih opazimo dodatek, ki ima posebno funkcijo.
Občudovanju oblakov in sončnega zahoda med potovanjem z letalom se izteka čas. Najnovejši trend v letalstvu so trajnostna in varčna letala, ki ne bodo imela oken.
Evropska unija se močno trudi omejiti količine emisij CO2, kar želijo doseči tudi s pospešeno elektrifikacijo prometa. Še vedno pa se zapleta pri infrastrukturi, ki v večini držav krepko zaostaja za cilji.
Pred 51 leti je Ford predstavil svoj revolucionarni model Pinto, mestnega malčka, najmanjšega po letu 1907, ki je desetletje kasneje kariero zaključil kot protagonist največjega škandala v zgodovini avtomobilizma.
Legendarni jugoslovanski avto, ki je še danes predmet številnih šal, pa tudi nostalgičnih spominov generacije nad 40, je bil tudi glavni akter v enem izmed najbolj kontroverznih poslov v zgodovini bivše države, ki se je začel pred 36 leti, julija 1985.
Raziskava je pokazala, da multimedijski sistem v avtu povzroča več težav kot vožnja pod vplivom alkohola ali drog.
Jayne Mansfield se je v zgodovino zapisala s svojimi nepozabnimi filmskimi vlogami, žal pa tudi z mnogo prezgodnjo in tragično smrtjo v prometni nesreči.
Razlika med Lamborghinijem ali Corvette in Corollo je očitna tudi nepoznavalcem. Obstaja pa več poimenovanj teh luksuznih avtomobilov izjemnih karakteristik. Pogosto slišimo izraza super športnik in hiper športnik, ki označujeta dva različna tipa vozil, čeprav pri njuni rabi nismo vselej natančni.
Naša najboljša teniška igralka, ki je na nedavnem turnirju v Parizu dosegla zgodovinski dosežek, se bo po novem vozila s prenovljeno tritisočosmico.
V Greek Theatru v Los Angelesu so prejšnji teden obeležili 30-letnico filma Thelma in Louise z obema igralkama in originalnim avtom
Žirija Svetovnega avta leta po izboru žensk (WWCOTY) promovira 24. junij kot Mednarodni dan voznic, saj je kljub močni prisotnosti žensk v avtomobilskem svetu njihova vloga močno podcenjena.
Ob promociji električnih vozil se predvsem izpostavljajo njihove prednosti, kot slabe strani pa se omenjajo zgolj nevšečnosti za uporabnika. Obstaja pa še veliko mračnejša plat elektrifikacije, o kateri se ne govori.
WWCOTY, žirija Svetovnega avta leta po izboru žensk, je pobudnica uvedbe Mednarodnega dneva voznic, ki ga bomo obeležili 24. junija, njegov namen pa je opozarjanje na pomen žensk v avtomobilizmu.
Tudi tovornjaške novosti na trgu predstavljajo njihovi demo vozniki, ki vsak nov model peljejo na turnejo po Evropi. Tokrat smo spoznali Hakana in njegov tovornjak Orion.
Lego je v zadnjih dneh na tržišče poslal kar nekaj novih avtomobilskih kompletov, toda pričujoča stvaritev je razred zase. Unikatni Lamborghini Sian v naravni velikosti, ki ga na prodajnih policah žal ne bo.
Na dražbi bodo prodali avto, ki je bil zaročno darilo princese Diane. Njegova sedanja lastnica je o kraljevskem poreklu vozila molčala kar 20 let.
Četrtina voznikov je ob neuspelem poskusu prosila druge udeležence v prometu, da parkirajo njihov avto.
Žirija WWCOTY je izbrala najzaslužnejšo žensko v avtomobilizmu.
Digitalizacija si je utrla pot v vse sfere našega življenja. Tudi vožnja z avtom ni več zgolj mehansko upravljanje stroja, pač pa postaja vse bolj digitalizirana, kar omogoča vse večjo sinhronost med avtom in voznikom, ki je na ta način deležen nove in celovite izkušnje.