Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Novice
Inovacija09.07.2024
Polnjenje s sončnimi kolektorji na strehi
Polnjenje električnih avtomobilov je z večanjem njihovega števila v prometu tudi vse bolj pereča težava, saj polnilna infrastruktura še ni na nivoju, kjer bi morala biti za optimalno učinkovitost. Industrija zato išče različne inovativne rešitve, kako se spopasti s to težavo.
Novi prometni znaki08.07.2024
Pozor, pešci s telefoni na cesti!
Pričujoči znak stoji v Južni Koreji, poznajo pa ga tudi v nekaterih drugih državah. Uporaben bi bil pa kjerkoli.
Lažne novice03.07.2024
Olena Zelenska ni kupila Bugattija Tourbilliona
Lažne novice z namenom politične propagande so žal postale nekaj vsakdanjega, nekoliko bolj zanimiva pa je ena izmed njih, ki prihaja iz Rusije, v njej pa nastopata žena ukrajinskega predsednika in Bugatti Tourbillion.
Mednarodni dan voznic 202324.06.2024
Nasilje na cesti je po mnenju večine voznic zaskrbljujoča težava
24. junij je mednarodni dan voznic. Ob tej priložnosti je žirija Svetovnega avta leta po izboru žensk, ki jo sestavlja 77 avtomobilističnih novinark iz 53 držav sveta (WWCOTY), opozorila na enega največjih problemov današnjega časa, ko govorimo o vožnji.
Lamborghini Countach24.06.2024
Avtomobilski zvezdnik filma Cannonball Run praznuje 45 let
Legendarni Lamborghini Countach LP400 S bo novembra dopolnil 45 let, bližajočemu se jubileju pa se je Lamborghini poklonil s primerkom, ki je model izstrelil med zvezde v filmu Cannonball Run.
Statistika21.06.2024
V katerih državah je lastništvo avta finančno najbolj nedosegljivo?
Lastništvo avtomobila je za nekatere Evropejce samoumevno, za nekatere pa takorekoč nemogoče. Glede na različno kupno moč prebivalcev različnih evropskih držav se razlikuje tudi dostopnost avtomobila.
WWCOTY19.06.2024
Petrina Gentile je nova moč žirije avtomobilskih novinark
Žirija WWCOTY ima novo članico. Ekipi novinark, ki vsako leto izberemo najboljši avtomobil v novi ponudbi, se je pridružila Petrina Gentile iz Kanade. Žirija ima zdaj 77 članic iz 53 držav.
Raziskava14.06.2024
Električni avtomobili nevarnejši za pešce od bencinskih
Električni avtomobili so dolgo veljali za okolju prijazne, v zadnjem času pa vse bolj prihaja na plano njihova mračna plat. Med drugim tudi to, da so pešcem bolj nevarni od vozil z motorji z notranjim izgorevanjem.
WWCOTY11.06.2024
Dobitnica nagrade za dosežke žensk v avtomobilizmu je Luciana Hermann
Luciana Hermann, regijska direktorica komunikacij za Nissan Latin America, je osvojila prestižni naslov Woman of Worth (WOW) za leta 2024.
Poslovni avto leta 202407.06.2024
V najbolj prestižni kategoriji tudi letos zmagovalec iz Stuttgarta
Znani so zmagovalci letošnjega izbora Poslovni avto leta.
Inovacija06.06.2024
Znak, ki odganja kenguruje (in morda nekoč tudi druge živali)
Nočna vožnja je zlasti na cestah v bližini gozdov in podeželja lahko zelo nevarna zaradi pojavljanja divjadi, ki se znajde na vozišču. Z Volkswagnovo inovacijo pa bi lahko trki z divjadjo že kmalu postali preteklost.
Trpežni avtomobili03.06.2024
Deseterica, ki preživi pol milijona kilometrov
Avtomobili so vse trpežnejši in časi, ko je bilo potrebno avto zamenjati po nekaj letih, so minili, vseeno pa imajo določeno življenjsko dobo in starostno mejo, po kateri se jih ne splača več popravljati in jih je bolje odpeljati na odpad.
Raziskava01.06.2024
Psihopatom so všeč hrupni avtomobili
Hrupni avtomobili so na dirkališčih sicer balzam za ušesa in paša za oči, v mestih in v običajnem prometu pa so večinoma dokaj moteči in neprijetni za vse, razen za svojega voznika. Kanadski znanstveniki so proučevali osebnostne lastnosti teh voznikov in se dokopali do kontroverznih ugotovitev.
Prometna varnost21.05.2024
Moški, vozite kot ženske!
Voziti kot ženska je bil od nekdaj – in je pogosto še vedno – sinonim za počasno, neodločno, nezanesljivo in sploh slabo vožnjo. Toda v Franciji z novo kampanjo pozivajo prav k temu: naj tudi moški vozijo kot ženske.
WWCOTY17.05.2024
Hasna Zobiri bo zastopala Alžirijo
Alžirska novinarka Hasna Zobiri se je pridružila žiriji Svetovni avto leta po izboru žensk (WWCOTY), edini žiriji na svetu, ki jo sestavljajo izključno avtomobilske novinarke. Z njenim imenovanjem zdaj žirija šteje 77 članic iz 52 držav.
Jeep04.05.2024
Kupci so želeli in dobili Gladiatorja v rožnatem
Odtenek Tuscadero je Jeep predstavil na Wranglerju, zdaj pa ga je na željo ljubiteljev znamke ponudil tudi na Gladiatorju.
Izvirno01.05.2024
Varno čez cesto z opeko v roki
Bodi viden, zgrabi opeko!
Milanski teden oblikovanja16.04.2024
Amijev poklon ikoni pop kulture
Na tednu oblikovanja v Milanu, ki se je začel v ponedeljek, bo vse do 21. aprila na ogled poseben Citroen Ami, ki bo s svojim posebnim dizajnom slavil petdesetletnico Rubikove kocke.
Raziskava12.04.2024
Katera generacija voznikov je najbolj jezna za volanom?
Cestno besnilo je pojav, ki ne zajame vseh starostnih skupin v enaki meri.
Presenetljiv zmagovalec neslavne lestvice09.04.2024
Koliko vrednosti izgubijo različni avtomobili v prvem letu?
Med dejavniki, ki vplivajo na odločitev o nakupu avtomobila, je tudi njegova predvidena vrednost po določenem obdobju, če ga bo lastnik želel prodati.
Raziskava Evropske komisije04.04.2024
Koliko se dejanska poraba razlikuje od uradne?
Evropska komisija je objavila prvi niz podatkov o porabi avtomobilov na evropskih cestah v realnem prometu v primerjavi s tovarniškimi podatki.
Tesla28.03.2024
Cyberhammer za Tesline točke zvestobe
Elon Musk je znan po svojih nenavadnih marketinških potezah in najnovejša med njimi je poseben program zvestobe za kupce.
Nenavadni zakoni19.03.2024
Država, kjer morajo biti vsi avtomobili beli
Barva avtomobila je pomembna, ker med drugim z njo izražamo svojo osebnost in avtu dodamo nekaj lastne note, čeprav nas pri izbiri vodijo tudi povsem pragmatični razlogi, kot na primer enostavnost vzdrževanja, osnovna cena ali vidnost na cesti. V neki državi pa kupci avtomobilov te izbire nimajo. Vsi avtomobili morajo biti beli.
Varnost vozil17.03.2024
Opravljen prvi rentgenski test trčenja z žensko lutko
Mercedes-Benz je nedavno opravil povsem nov preizkus trčenja, s katerim so presegli običajno snemanje deformacij vozila in udarcev na testne lutke.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto