Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Novice
VW Currywurst14.03.2024
Volkswagnov legendarni proizvod, ki sploh ni povezan z avtomobili
Čeprav je Volkswagnova glavna dejavnost proizvodnja avtomobilov, pa že desetletja izdelujejo tudi klobase, ki so naprodaj v njihovih menzah. Izdelek Currywurst je sčasoma postal prava znamenitost in dobil tudi svojo servisno številko, kot bi bil pravi rezervni del avtomobila.
Težave12.03.2024
Kaj se zgodi, če zgrešimo prestavo?
Skoraj vsakemu vozniku se je že zgodilo, da je izbral napačno prestavo ročnega menjalnika. V večini primerov ni hujših posledic, včasih pa se zgodi tudi kaj, česar si ne bi želeli.
Raziskava09.03.2024
Zakaj ženske za enako popravilo plačajo več?
Ko govorimo o avtomobilih, smo ženske s strani moških še vedno zapostavljene in v podrejenem položaju. To je močno izraženo tudi v različnih storitvenih dejavnostih.
WWCOTY08.03.2024
Kia EV9 je svetovni avto leta po izboru žensk
Žirija Svetovni avto leto po izboru žensk je izbrala letošnjega zmagovalca.
Prometna varnost06.03.2024
Kaj se zgodi, ko med vožnjo pogledamo v telefon?
Čeprav imamo občutek, da z enim očesom še vedno gledamo na cesto, če med vožnjo pokukamo na telefon, se naša pozornost povsem preusmeri drugam. Videosimulacija ponazarja, kaj se v resnici zgodi, ko pogledamo telefon.
Renault04.03.2024
S Petko se vrača tudi kasetofon
Renault oživlja legendarno Petko, ki navdušuje z retro dizajnom, francoska znamka pa je priložnost izkoristila za nekoliko bolj obsežen skok v preteklost.
Standardizacija01.03.2024
Obeta se poenoten sistem plačevanja polnjenja električnega avta
Nova uredba Evropske unije, ki začne veljati 13. aprila, določa, da bodo morali novi bencinski servisi omogočati plačevanje s kartico, kar bo sčasoma poenostavilo tudi polnjenje električnih avtomobilov.
Raziskava28.02.2024
Še vedno le druga violina
Električni avtomobili imajo svoje prednosti in slabosti, slednje pa žal vse prevečkrat pretehtajo. Raziskava je pokazala, da se prav zaradi tega mnogi kupci električnega avta odločijo, da mu namenijo vlogo drugega avta v gospodinjstvu.
Unikat25.02.2024
Opera d'Arte je Maseratijevo slikarsko platno
Maserati je svoj športni model MC20 Cielo uporabil kot slikarsko platno, na katerem je predstavil svoje številne možnosti personalizacije. Nastal je Opera d'Arte.
Težave sodobne tehnologije24.02.2024
Zaradi slepega sledenja navigaciji končajo na stopnicah
Vožnja po mestnih stopnicah je nekaj, kar običajno vidimo le v akcijskih filmih, toda prebivalci Edinburgha se s tem ne bi strinjali. Tak prizor namreč vidijo kar v domačem mestu in brez spremstva filmskih kamer.
Zvezdniki19.02.2024
Aquamanov električni starodobnik
Legendarni igralec Jason Momoa se je skupaj z britanskim podjetjem lotil drznega in kontroverznega podviga.
Promet14.02.2024
Rdeča črta na Cesti smrti
V Španiji so na posebej nevarni cesti uvedli novo talno oznako.
Tehnologija13.02.2024
Kaj je narobe z mojim avtom? Telefon pozna odgovor!
Umetna inteligenca se vse bolj širi na vsa področja in če jo znamo pravilno uporabljati, nam je lahko v veliko pomoč. Lahko nam pomaga razvozlati, kaj je narobe z našim avtomobilom.
Voznikova pritožba11.02.2024
Radar ga je poskušal ubiti!
Nek voznik se je na zelo nenavaden način zoperstavil prometni kazni za prehitro vožnjo in radarsko kamero prijavil zaradi poskusa umora.
Zanimivosti09.02.2024
Deset najhujših nevšečnosti med vožnjo
Vožnja z avtomobilom je za mnoge ljudi sprostitev, nekaterim pa predstavlja vir nelagodja in stresa. Kateri so najbolj stresni vsakdanji dogodki, je ugotovila raziskav.
Raziskava08.02.2024
Za volanom katerih znamk vozniki največkrat preklinjajo?
Britanska raziskava je preučila vedenje 2000 voznikov in ugotovila, kako pogosto preklinjajo za volanom in ali so določeni vzorci vedenja povezani z znamko, ki jo vozijo.
BMW05.02.2024
Potovanje s štirinožnimi družinskimi člani v stilu
BMW predstavlja prav posebno izvedbo modela X7, ki je pisana na kožo štirinožnim potnikom.
WWCOTY29.01.2024
Znani so zmagovalci posameznih kategorij za leto 2024
Žirija Svetovni avto leta po izboru žensk (WWCOTY) je izbrala zmagovalce petih letošnjih kategorij. Ta vozila predstavljajo odličnost v svojih segmentih na podlagi varnosti, vožnje, udobja, tehnologije, dizajna, učinkovitosti, vpliva na okolje in razmerja med kvaliteto in ceno.
Bugatti27.12.2023
Zakonca z ujemajočima avtomobiloma
Podobno kot se nekateri pari odločijo za ujemajoče tetovaže, sta si ameriška zakonca omislila ujemajoča avtomobila. To niti ne bi bilo toliko nenavadno, če ne bi bila avtomobila izjemno redka in po meri narejena Bugattija.
Nissan Ariya20.12.2023
Zakonca Ramsey prispela z električnim vozilom na južni tečaj
Deset mesecev je minilo, odkar sta se zakonca Julie in Chris Ramsey odpravila na drzno pustolovščino – prepotovati razdaljo od severnega do južnega tečaja izključno z električnim avtomobilom. Njuna pustolovščina je končana, v teh dneh sta prispela na cilj.
Bugatti19.12.2023
Darilo za ženin 70. rojstni dan
V jeseni življenja se mnoge voznice raje odločijo za vožnjo mestnega malčka in še to le za nujne opravke, ali pa celo krmilo kar prepustijo soprogu, pa nekatere tudi pri 70-ih ohranijo ljubezen do vožnje in avtomobilov.
Registrske oznake16.12.2023
Tablice po meri: kakšne so in koliko stanejo?
Registrska tablica je za nekatere voznike nekaj samoumevnega, kar pač mora biti na avtu, drugi pa v njej vidijo priložnost, da avtu še bolj dodajo svojo osebno noto in si omislijo tablico po naročilu.
Le za posebne priložnosti14.12.2023
Posebna izdaja Bentleyevega medu
Leta 2019 je Bentley ob svoji tovarni v angleškem mestu Crewe namestil nekaj čebeljih panjev, ki so podjetju pomagali postati bolj okolju prijazno, obenem pa so nekaj medu, ki ga je Bentley nato razdelil kupcem. Zdaj, pet letin kasneje, proizvajalec luksuznih avtomobilov predstavlja posebno izdajo medu Black Edition.
Koncept Honda WOW13.12.2023
Najboljši avto za lastnike psov in mačk
Skozi zgodovino je v avtomobilski industriji nastalo veliko konceptov, ki iz različnih razlogov niso dosegli proizvodnje, a so bili tako inovativni, da še danes vzbujajo pozornost. Enega izmed njih je predstavila Honda pred 18 leti.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto