Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Novice
Finska11.05.2023
V knjižnico po knjigo in električni avto
Knjižnica se ne zdi kot prostor, ki bi imel veliko opraviti z avtomobili. Kljub temu so Finci, ki so znani po svoji izvirnosti in dobrih praksah na številnih področjih, povezali prav to dvoje.
Kronanje05.05.2023
Sodobna kočija novega kralja
Britanci se mrzlično pripravljajo na kronanje Karla III., ki bo skrbno načrtovan dogodek s številnimi tradicijami. Ena izmed njih je tudi prevozno sredstvo novega kralja, ki je v uporabi že od leta 1830.
Najstarejši avto na svetu26.04.2023
Po skoraj 130 letih še vedno vozi
Najstarejši avto na svetu je uspešno opravil tehnični pregled in bo lahko vozil po cestah vsaj še dve leti.
Vztrajnost18.04.2023
Vozniški izpit po 960 poskusih
Južnokorejka Cha Sa-Soon je dokaz, da se vztrajnost izplača. Potem ko je padla na vozniškem izpitu, ni obupala, pač pa je poskusila ponovno. In poskušala in poskušala, dokler ji ni uspelo. V 960. poskusu.
Lego16.04.2023
Kockasta Kia EV6 v Milanu
Na letošnjem Milanskem tednu oblikovanja se predstavlja tudi Kia, ki je v italijo pripeljala svoj električni model EV6 iz lego kock.
Umetnost09.04.2023
Volkswagnovi Hrošči v obliki krogle
Avtomobilska umetnost ponavadi pomeni čudovito poslikane avtomobile, indonezijski umetnik Ichwan Noor pa je temu pojmu dal povsem nov pomen. Avtomobile oblikuje v krogle.
Čokolandni Hyundai Ioniq 606.04.2023
Najslajši električni avto
Amaury Guichon je mojster, ki ustvarja čudovite skulpture iz čokolade. Ena njegovih novejših stvaritev je čokoladni Hyundai Ioniq 6.
Zgodba03.04.2023
Trije bratje in Katra
Bratje Fratar so s Katrco v zadnjem mesecu postali ljubljenci slovenskih src. Kar ni presenetljivo, saj so nadvse prijazni in preprosti fantje, vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. S simpatično Katro pa jim je uspel povsem nepričakovan dosežek. Za bolne otroke so zbrali skoraj četrt milijona evrov.
Dokumentarec31.03.2023
Otok, kjer je več Pand kot ljudi
Fiat je posnel dokumentarni film z naslovom Pandelleria, v njem pa je prikazana zgodba italijanskega otoka, na katerem je nenavadno veliko avtomobilov Fiat Panda. Film so posvetili delavcem tovarne Pomigliano d’Arco, kjer proizvajajo trenutno generacijo Pande.
Posebna izdaja: Alfa Romeo29.03.2023
Zakaj je Tonale najboljši družinski avto?
Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini je posebna izdaja, koncept, ki so ga kot unikat predstavili v Veliki Britaniji. Njegov namen je pokazati, da je Tonale idealno družinko vozilo.
Znanstveno pojasnilo28.03.2023
Zakaj uživamo v vonju bencina?
Vonj po bencinu objektivno gledano ni ravno prijeten, toda marsikdo se mu ne more upreti in z veseljem krepko vdihne nenavadno omamne hlape med polnjenjem rezervoarja na bencinski črpalki. Znanstveniki so odkrili dva možna vzroka za to.
DARS25.03.2023
Ne vozi pijan, ker bomo povedali mami
DARS z elektronskimi tablami nad avtocesto voznike obvešča o trenutnem stanju v prometu ter opozarja na varno vožnjo. Ob posebnih priložnostih pa so ta sporočila tematsko obarvana in tako je bilo tudi na materinski dan.
Senzacija24.03.2023
Triletnik za volanom Ferrarija
V zadnjem času je postal spletna senzacija fantek, ki je bržkone najmlajši voznik Ferrarija v zgodovini. Ali najmlajši voznik sploh kakršnegakoli avtomobila.
WWCOTY18.03.2023
Žiriji se pridužuje edina gvatemalska avtomobilistična novinarka
Žiriji Svetovni avto leta po izboru žensk (WWCOTY) se je pridužila gvatemalska novinarka Monika Marroquin.
Zaplemba avta16.03.2023
Pobeg za vsako ceno
V finančno negotovih časih žal niso redki primeri, ko kupcu, ki ne more plačevati obrokov posojila za nakup avta, vozilo zaplenijo. Ljudje so v poskusih, da bi to preprečili, precej izvirni in iznajdljivi, toda nek Američan je to prakso ponesel na povsem novo raven.
Ups!15.03.2023
Po pomoti odklenil in odpeljal napačno Teslo
Tehnologija je čudovita stvar. Razen kadar ni. Nek kanadski lastnik Tesle je to občutil na lastni koži.
Ford13.03.2023
Samo za moške: avto brez brisalcev, smernikov in gretja
Vse od prvega avtomobila v zgodovini so večino zaslug za razvoj danes nepogrešljivega stroja poželi moški, čeprav je nemalo izumov prišlo izpod rok žensk. Kakšni pa bi pravzaprav bili današnji avtomobili brez žensk? Na to vprašanje so poskusili odgovoriti pri Fordu.
Zanimivosti10.03.2023
Pozor, slon na cesti!
Sloni so močne, vendar umirjene živali. Od njih ne pričakujemo ogrožujočega vedenja, ki bi za mimoidoče lahko predstavljalo resno nevarnost. Nek tajski voznik pa je doživel izkušnjo, ki je ovrgla vse te domneve.
WWCOTY07.03.2023
Kia Niro je najboljši letošnji avto po izboru novinark
63 avtomobilističnih novinark iz 43 držav na petih celinah je izbralo najboljši avtomobil leta 2023.
Neobičajen ukrep07.03.2023
Vzgojni vandalizem
Naloga staršev je, da svoje otroke vzgojijo, dokler je za to še čas. Če zamudijo pravi trenutek, pa nekateri starši poskušajo zamujeno nadoknaditi na drastične načine. Nekaj podobnega je poskusil nek oče v Španiji, vendar je šel za odtenek predaleč.
Najboljši pick-up po izboru žirije WWCOTY06.03.2023
Ford Ranger na prireditvi Slovenka leta
Žirija Svetovni avto leta po izboru žensk je naziv najboljšega letošnjega pick-upa podelila Fordovemu Rangerju. Uradno se v Sloveniji še ni predstavil, se je pa diskretno pokazal na dogodku, ki je na svoj način blizu tudi žiriji WWCOTY.
Porsche04.03.2023
Justin Bieber za volanom umetniškega avta
Justin Bieber je v svoj vozni park dodal novo nenavadno pridobitev.
WWCOTY28.02.2023
Filipinske ženske so dobile svoj glas
V mednarodni strokovni žiriji bo sodelovala tudi filipinska novinarka.
ZDA27.02.2023
Psom prepovedano držanje glave skozi okno!
Lastniki psov na Floridi kmalu ne bodo več smeli svojih štirinožcev prevažati kakorkoli bi si želeli. Senat namreč obravnava nov zakon, ki bo – če bo sprejet – prepovedal vožnjo s psom v naročju, prav tako pa pes ne bo smel držati glave skozi okno premikajočega avta.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto